chubbies fellas

Tuesday, 31 May 2011

xBIAR PAPA ASALKAN BERGAYAx

ungkapan yang femes di mulut-mulut sang arjuna dan sang dara yang inginkan gaya tanpa melihat keperluannya di masa hadapan....

NAFSU...NAFSU...NAFSU....

benda nie la yang selaloo wt kita tenggelam dalam lamunan..
sentiasa menurut nafsu...
dan selalu tidak mengenal erti puas...

oleh kerana nak kan sangat nampak bergaya...
kita sanggup habiskan wang beribu2 ringgit untuk nampak bergaya di mata gadis-gadis dan jejaka-jejaka....

bila semua duit simpanan kita habis digunakan, mulalah kita mencari kawan2 dan famili untuk meminjam wang daripada mereka ...
sedangkan kita tahu mereka juga mengalami masalah kewangan yang tersendiri...
atas dasar BROTHERHOOD,wang yang sepatutnya digunakan dikala waktu susah diberikan juga untuk dipinjam..bertuahnya jika mempunyai rakan sebegini..;-)

brotherhood 
tapi kita jangan lupa,baik mane pon kawan kita...
satu hari nanti,mesti beliau 'makan' kita punya la...

along,ceti haram,tonto...
semua tu bermual daripada kawan la...
last2 jadi parasit,makan kawan balik...
berhati2 la..;-)

bkn along,angah n achik yg nie taw..hahahaha
jadi....
rancanglah perbelanjaan anda dengan berhemat...
beli barangan keperluan mengatasi kehendak..
buat checklist barangan yang hendak dibeli sahaja...
BIAR BERGAYA,ASALKAN TAK MENYUSAHKAN ORANG..
hahahaha

Friday, 27 May 2011

xJOM LETUPKAN KENDERAANx

hahha...
macam pelik je tajuk post kali nie...
tapi serius la,memang saya nak ajak korunk sume letupkan kenderaan masing-masing....(gile pe??)
benda nie memang semua pemilik kenderaan suke dan selalu lakukan..(ble mase plak??hahaha..)

masih tidak percaya sama saya???
japgi saya tunjuk...:-)

caranye mudah saja....

Langkah 1...


pergi ke stesyen minyak pilihan korang...


pastikan kedai minyak petrol,bkn miyak gamat...


Langkah 2..

pergi la bayar dulu...
xkesah taw berapa ringgit pon korang nk isi...
yang pentingnye,tyme last2 tu..hehhehe


makin banyak isi,makin kuat la letupan..hhahahha
Langkah 3....


isi la minyak korang sampai abes...




Langkah 4..


bila korang dh abes isi,pastikan korang tos kan nozzle bagi bunyi(ikut la cmne bunyi tank korang...tang!tang! ke....ting!ting! ke...)

Langkah 5...


ketuk nozzle yang korang pegang sekuat-kuatnya pada lubang tank korang
klau boleh pastikan korang ketuk sampai menghasilkan percikan api...
hahhahaha..


lebih kurang cmnie la percikan bunga api 2..hhahhahahha


Langkah 6...


SELAMAT TINGGAL DUNIA!!!!
 haahhahahaa...



p/s:tolong la jangan ske ketuk nozzle korang pada lubang tank kenderaan anda,kalau dah meletop,kesian kat famili d rumah...semakin hari semakin sayang ;-)


Saturday, 21 May 2011

xNUR KASIH,CERITA CINTA & AIR MATAx

cam lawak je seorang anak jantan sejati untuk membuat review mengenai cinta....hahahahahaa..
tp zaman sekarang suma itu bukan menjadi masalah lagi,kerana baju yang kotor boleh dicuci tapi hati yang bersih sukar di cari(cam xkene je...hahahah)...
tidak menjadi kesalahan bagi seorang anak jantan sebenar untuk menonton cerita cinta,kumpulan JAMBU cakap 'muka legend,hati kiut'...heheheeee

ok, kte start cerita la mengenai cerita cinta antara Adam dan Nur Aminah....ceeewahhh...
cerita nie dari first sampei last klau pompuan insya-allah menitik gak la air mata 2...hehehhe
tapi gua jantan sejati bro...xnangis punye..hahaha
dengan harga tiket yang boleh tahan la harganye,berbaloi gak la....
anda mesti kene tgk la cite nie klau nk senang cerita...
adam n nur

TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.................







saya rase sedikit frust gak la bila tengok watak Nur & Aidil jadi tua...hahahahaha

moral of the story,kalau nak cari calon peneman hidup...jangan tengok pada kecantikan sangat taw,kelak hampeh cam watak Nur Aminah bila tua...
hahahahhaa....
cam post saya yang sebelum nie la yang bertajuk 'SONNET 18' tu...
"And everything beautiful sometime will lose its beauty",

(^_^)

Friday, 20 May 2011

xKREATIFx

kreatif tu orang bleh cakap sebagai bonus la kt seseorang yang memilikinya...
saya pasti sume org ade unsur2 kreatif tu dalam diri masing-masing,yang membezakannya ialah iman(hahahaha...cm xkene je..:-P)..
zaman sekarang nie bleh buat duit taw ngan benda yang orang panggil 'kreatif' tu...
contohnye cam jadi photographer kawin ke,buat kraftangan ke,cipta alat yang boleh d pasarkan ke,berniaga n etc...
tapi..............
post kali nie bukan nak sembang buat duit ngan kraetif insan tu,
tp nk sembang n kongsi sifat orang Malaysia yang kreatif tu...
pelik???
xpelik mane la,orang Malaysia memang kreatif...

kn??

hahahahaaa..

mantop..

yg ni bru kreatif..hahahhaa

ade banyak ag sbnornya...
kt sekeliling kita pon ade gak...
;-)

Thursday, 19 May 2011

xDUITx

    kawanku.....
   kau boleh membeli tilam yang mahal,tetapi kau belum pasti mampu membeli tidur yang nyenyak,
kau boleh membeli jam yang berjuta ringgit harganya,tetapi kau belum pasti boleh membeli masa,
kau boleh membeli superbike yang berkuasa tinggi,tetapi belum pasti kau boleh membeli kelajuan,
kau boleh membeli microphone yang berkualiti,tetapi kau belum pasti mampu membeli nyanyian yang lunak,
kau boleh memiliki isteri yang jelita,tetapi belum pasti kau mampu memiliki kebahagiaan,
kau boleh membeli kasut bola first grade yang mahal,tetapi kau belum pasti hebat di arena sukan...




tetapi....




aku.....




aku hanya mampu bersuara dan melihat.....




kerana......




AKU NAK PINJAM DUIT!!!!!!!!!!!!!
HAHHAHAHAAA.....
 

Tuesday, 17 May 2011

xSONNET 18x

~special to my syg~



SONNET 18 PARAPHRASE
Shall I compare thee to a summer's day? Shall I compare you to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate: You are more lovely and more constant:
Rough winds do shake the darling buds of May, Rough winds shake the beloved buds of May
And summer's lease hath all too short a date: And summer is far too short:
Sometime too hot the eye of heaven shines, At times the sun is too hot,
And often is his gold complexion dimm'd; Or often goes behind the clouds;
And every fair from fair sometime declines, And everything beautiful sometime will lose its beauty,
By chance or nature's changing course untrimm'd; By misfortune or by nature's planned out course.
But thy eternal summer shall not fade But your youth shall not fade,
Nor lose possession of that fair thou owest; Nor will you lose the beauty that you possess;
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade, Nor will death claim you for his own,
When in eternal lines to time thou growest: Because in my eternal verse you will live forever.
So long as men can breathe or eyes can see, So long as there are people on this earth,
So long lives this and this gives life to thee. So long will this poem live on, making you immortal.





p/s:i love u(^-^)



















Sunday, 15 May 2011

xEXAMx

cm bosan je klau kte dgr perkataan exam @ peperiksaan dalam kate lain nye...
bosan n bosan...
nk study 2 dh jd cm mls dh...tp klau tawakkal cm xsyok plak...
tp ble dh study punya study,mst ade sesuatu yg akan sy n kawan2 seangkatan lakukan untuk kurangkan strees(stress ke??)...:-P
 antara aktiviti yg akan kami lakukan ialaaaaahhhhhhhh.....................................................................................................................................................
..................................................................................................................
.....................................................................................
...........................................................................................................
.................................................................................................................
............................................................................................................
............................................................................................................
..................................................................................................
........................................................................................................................
...............................................................................................................
.......................................................................................................................
...............................................................................................................
..................................................................................................................
.............................................................................................................
..................................ialah:-

1)men game..
   i)PRO EVOLUTION SOCCER(PES)
    ii)HALF LIFE

  iii)memancing
yg nie aku xminat sgt..hehehee
apepon yg anda lakukan,jgn la skali2 abaikan pelajaran...
kelak merana badan sendiri...
sesal dahulu pendapatan,sesal kemudian tiada gunanya...
hahhahaa..

Wednesday, 11 May 2011

xJOM SENYUM??x

entry kali nie saya nk sesiape yg membaca blog sy supaya praktikkan ape yg sy tulis nie k...Bleh x???klau bleh komen la kt chat box sy..;-)
mat saleh ckp practice makes perfect ,benda nie senang je..juz senyum..
u all mst pelikkan??knape senyum pon nk praktik??
hehhehe...
mmg la,klau xpraktikkan dalam kehidupan,buang mase jela..
ok,pertama sekali,sy nk anda2 sekalian sebut perkataan 'dua'...
mmg la dua,tp sebutan dye bkn sebutan baku..
kene sebut dgn pelat kl...ejanye cam DUWE..DU-WERE klau dlm englisnye...
knape??
cube anda sebut,konfirm anda akan senyum kn???(klau xpercaya,cbe tgk cermin)..;-)
selain 2,ble korg mengalami sesuatu masalah,jgn la korg 'kerut' kn dahi korg...
sebab pe ek??
bila korg kerutkan dahi korg,secara automatiknye masalah 2 jd lg berat...cm ade sebuah kapal kargo atas bahu korg..hehheeh
jd SENYUM la selalu...
selat mencuba ye...(^_^)
  

Monday, 9 May 2011

xJOM BUAT POP UP UNTUK TERSAYANGx

hye....
besempena hari ibu nie,mst anda msih mencari2 hadiah nk bg kt mak u all kn???
sng je...xpyh mmbazir beli brg2 maha..simple je...
kte wt POP UP nkkkk???
xtwa pop up 2 ape???
pop up 2 kad la....tp dye ade ilustrasi trbang...hahahahahaha
ok kali nie sy nk bkongsi cara2 nk wt POP Up ngan anda sume...=)
 sblom 2,u all hnya perlukan gam,kertas warna,gunting,pen brwarna...



1)  first skali, lukisla ilustrasi cmnie..yg nie sbg ilustrasi yg bleh trbang2 taw...;-)



2) pastu,korg amek la satu ag kertas(sboleh2nya kertas keras sbb nk wt kad)...
lukislah cm gmbr kt atas nie...(yg glue here 2 xpy tulis taw sbb nk gam kt situ=)




 
3)korg dh bleh start dh...klau nk cantik ag,potong la pky gunting(edge dye lg shrp n kemas)..


 4)kte start ngan bahagian ilustrasi yg bleh terbang 2 taw..


 5)lipat 2 taw...

 6)pastu korg lipat cm gmbr kt atas nie taw...

 7)pas dh settle ngan kertas yg terbang 2,korg start plak ngan bahagian kad plak..


8)pastu korg gam la kt tmpat yg kte dh plan td..pastikan korg cermat taw,bru mama korg ske..




 9)korg amek kertas ilustrasi terbang 2 td,tampallah ia pada kertas keras 2...pastikan kemas n tpt pada tempat yg sepatutnye k..=)

 10)korg try la kepak2 sket utk pastikan kad pop up td lbh enak untuk d buka...

 11)tadaa....kn dh siap kad pop up kte...
 cantik bangat...
patu korg bleh la hias ngan kata2 ucapan,gmbr2...
konfirm mama korg menitis air mata sbb trharu...
BIAR MURAH, ASALKAN NAMPAK KASIH SAYANG KITA D DALAMNYA..
Selamat mencuba & Selamat Hari Ibu..=)

xCARA PUJUK AWEK SECARA BERKESANx

cbe tgk video nie...
konfirm kekasih anda xmajok ag...
hayatilah dan amatilah senikatanya:-)
video
hayatilah...;-)

Sunday, 8 May 2011

xROKOK,CIGAR,CERUT&PERMASALAHANNYAx


mst setiap warga Malaysia pernah melihat gambar2 sebegini terpampang dikotak2 rokok yg berisikan kesengasaraan...
geli mata memandang tapi nikmat dipuntung..mungkin itu yang dihujahkan oleh setiap perokok2 tegar setiap kali melihat iklan2 ini...huhuhu
kenapa??mengapa semua ini terjadi??
bkn slh ibu mngandung...tp salah diri sndri gak...
mungkin pengaruh kawan???
tp klau jati diri kuat mst katakan xnk punye...

cbe kte tgk kt israel...
di Israel,seseorang perokok tidak akan sama sekali dibenarkan untuk merokok di dalam rumah mereka dan lebih trajik lagi,perokok tersebut akan d usir keluar rumah dan trpaksa merokok d luar rumah mereka..
mereka bertanggapan,seorang perokok akan melahirkan keturunan yang MORON 
dan bodoh..
bukan niat d haty nk banggakan kaum laknatullah tu,tp cbe kite tgk,kaum mereka la yg sdg meneraju dunia nie dlm diam...pkir2..
selain tu,perokok gak slalu mmpunyai sikap @ tabiat buruk yg kita sndri taw...
antaranya:-

Ske hisap n hembus asap rokok di tempat awam,walaupun tahu d sekeliling mereka ade orang tua,wanita mengandung,kanak2 mahupun bayi..

 

sanggup menghabiskan duit poket yang sepatutnye d habiskan utk mkn,barang2 keperluan n lain2..

begitulah sang perokok,,bkn niatku nk menghina atau meyalahkan jalan yg dipilih...
tetapi hati ini merasakan jalan yg dipilih adalah salah n merugikan diri sendiri...
dan sy juga pasti,ramai perokok pasti merasa menyesal kerana xmampu nk berhenti dgn senang seperti mana apabila mereka memulakannya...

BTOL X???




Monday, 2 May 2011

xGULA DAN KEHIDUPANx

'sweetnye syg!!!'
mst sume org pernah dengar ungkapan nie samaada dari movie mahupun dari kekasih sendiri..
kenapa mst mentionkan sifat2 GULA dalam percakapan???
pelik2...
tapi tu la orang2 kita selalu gunakan sifat mahupun gula tu sendiri sbb gula ni kan manis...
xpyh cite pon sume org taw ni gula..hehhehe
 kite gak selalu xperasan kehadiran gula dalam hidup kita...
banyak taw kategori gula dalam hidup kita...
antaranya:-


1)Sugar Daddy
cmnie la gaye sugar daddy 2..
yg jenis nie mmg jadi buruan anak2 ikan spt bdk2 ipt(maklumlah nk idup senang)...
memang dh kawin,tp orang cakap"diam2 ubi,berisi"..ahaks..
jenis nie gak suke habiskan sisa2 hidup yang septutnya lebih menuju ke arah akhirat tetapi d bazirkan ke perempuan yg xsepatutnye...
rugi2...huhuhuhu..


2)Gula makan
amacam??ade berani ke??


yg nie mmg kite perlu untuk memaniskan makanan n minuman...
tp pengambilan dye perlu la trkawal..
kalau trlebih selalu,jawabnye pencen awal la sbb kaki kene potong...hehehehhe

3)Gula gula getah

besornye...:-P
yg ni satu lg pattern gula,tapi dye elastik sket n lebih kenyal...
selalunye org kite panggil shinggam je(btol x???)
kt singapore dh haram dh sbb akan mmberi seribu satu masalah pada bandar mereka..
kalau melekat kt kasut,mmg tension beb...geram....
tp yang sbenarnye,shinggam ni d perbuat dr getah pokok jelutung...(mst xnk mkn dh kn pasnie....hehehehe)...

hahhaahhaa....
manis pon manis lah,tp orang kita(Malaysia) pon manis pe...
manis ngan adat,tatasusila, budi pekerti yang tinggi(brsemangat btoi dye..:-P)..
tp kalau suma org senyum,sifat gula yg manis 2 tetap ade...xkesah la klau xde gigi pon..:-P
manis kn??????



jd,rajin la senyum2 selalu...orang len pon ske ble kita senyum..:-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews